specialismen

Fysiotherapie

Onze fysiotherapeuten helpen mensen herstellen van verschillende lichamelijke problemen om hun activiteiten, werk of hobby’s weer te kunnen hervatten zoals zij dat graag willen.

Dit kan door middel van verschillende behandelvormen. Wilt u uw werk of hobby’s weer oppakken?

NEEM CONTACT OP >

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisme binnen de fysiotherapie die zich richt op het beter laten functioneren van de gewrichten.

Met name klachten aan de nek/schouders en rug en hoofdpijn behoren tot de specialiteit van de manueeltherapeut.

NEEM CONTACT OP >

Onze manueeltherapeut is Alfred Feikens

Kinder manuele therapie

Kinder manueletherapie is een therapie die zich richt op het behandelen van o.a. voorkeurshouding, afwijkende stand van het hoofd en/of afwijkende houding bij baby’s (vroeger KISS genoemd).

De kinder manueeltherapeut maakt gebruikt van rustige mobilisaties waardoor de bestaande klachten snel en effectief worden verholpen.

NEEM CONTACT OP >

Onze kinder manueeltherapeut is Alfred Feikens

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie is een officieel geregistreerde fysiotherapeutische specialisatie binnen de fysiotherapie.

Bekkenfysiotherapeuten behandelen mannen, vrouwen en kinderen met klachten die zich voordoen in en rond het bekkengebied.

Hiervoor werken wij samen met Pelvicum bekkenfysiotherapie.

Bel: 050-3610882 of NEEM CONTACT OP >

GLI (Gecombineerde leefstijlinterventie)

Wat is GLI?

De GLI richt zich op het verbeteren van de gezondheid door het aanpassen van de leefstijl. Leefstijl gaat over het gedrag rond voeding, bewegen en ontspanning. Het doel is onder andere om af te vallen en een betere kwaliteit van leven te krijgen. Het programma bestaat uit een intake en coaching in individuele gesprekken en groepsbijeenkomsten. Het is een intensief 2-jarig traject.
Tijdens het GLI traject werken wij voornamelijk samen met andere zorgverleners in Delfzijl en omstreken.

Onze samenwerkingspartners zijn:
www.dietheek.nl/esmee-udema
www.eemsdelta.nl
www.huisvoordesportgroningen.nl
www.menzis.nl

 

Wanneer kom ik in aanmerking?
U moet 18 jaar of ouder zijn. Daarnaast moet u een matig of sterk verhoogd gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico (GGR) hebben. Dat betekent een BMI boven de 30 of een BMI boven de 25 met een groter risico op chronische aandoeningen. De huisarts, medisch specialist of bedrijfsarts stelt dit vast.

Voor meer informatie kunt u kijken op https://www.menzis.nl/zorg-en-vergoedingen/g/gecombineerde-leefstijlinterventie

Heeft u interesse in het volgen van een GLI-traject neem dan contact op met onze praktijk.

 

Dry needling

Dry needling is een behandelmethode waarbij een ‘droge naald’ in een spier geprikt wordt om deze te laten ontspannen. Er wordt bij deze methode geen vloeistof ingespoten of onttrokken aan het lichaam, wat bij een injectienaald wel het geval is. Het naaldje dat gebruikt wordt is een dun acupunctuurnaaldje.

Behandeling

Tijdens een dry needling behandeling wordt een dun naaldje in een triggerpoint geprikt. Wanneer dit gebeurt dan spant de spier zich plotseling aan, dit kan wat gevoelig zijn. Daarna ontspant de spier zich. Het is de bedoeling dat hiermee de lokale verharding in de spier opgeheven wordt. Hoe langer de klachten bestaan, hoe groter de kans dat de triggerpoints niet tot één spier beperkt zijn gebleven. Het kan dus nodig zijn om meerdere triggerpoints in één behandeling aan te pakken.

Het inbrengen van de naald voelt u bijna niet. Wanneer het triggerpoint aangeprikt wordt, dan kan dit wel kort gevoelig zijn. Sommigen beschrijven dit als een krampgevoel of een elektrisch schokje.

Na het prikken is de verbetering van pijnklachten of beweeglijkheid meestal direct merkbaar. Wel kan er soms een wat beurs gevoel ontstaan na de behandeling. Daarbij past het advies om de spieren te rekken en in beweging te blijven. Hierdoor trekt het beurse gevoel over het algemeen snel weg.

Meestal zijn slechts enkele dry needling behandelingen nodig om de klachten te verhelpen. Het is op dat moment wel verstandig om door middel van de juiste oefeningen en adviezen te voorkomen dat de klachten weer terugkomen.

Bron: https://www.hierhebikpijn.nl/behandelmethoden/dryneedling

Marjan Bouma en Jelly Buwalda hebben zich in deze behandelmethode gespecialiseerd.

Voor meer informatie: NEEM CONTACT OP >

Behandeling bij artrose in knie of heup

Is er bij u artrose gediagnosticeerd en vindt u het nog geen tijd voor een nieuwe knie of heup? Dan kunt u bij ons terecht voor oefeningen en behandeling om de pijn iets te verlichten en de beperkingen in uw dagelijks leven minder te maken.

De therapie bestaat voornamelijk uit oefeningen, uitleg over de klachten en informatie hoe het beste om te gaan met de klachten die voortvloeien uit de artrose. Met als doel de operatie tot gewrichtsvervanging uit te stellen of zo goed mogelijk in te gaan.

Wist u dat de vergoeding voor deze therapie direct uit de basisverzekering gaat?
Let op deze behandelingen hebben wel invloed op uw eigen risico.

Voor vragen kunt u contact opnemen met onze assistente Lianne Vos.

NEEM CONTACT OP >

Revalidatie na gewrichtsvervanging

Heeft de therapie bij uw artrose niet het gewenste resultaat?
Heeft u besloten heeft om voor een operatie te gaan?

Dan kunt u voor therapie na de operatie ook bij ons terecht.

Na een operatie van een nieuwe knie, heup of schouder is vaak langdurige fysiotherapie nodig. Deze therapie zal voornamelijk bestaan uit het hervatten van uw activiteiten. Hiervoor zult advies en informatie krijgen en zal er veel oefentherapie plaatsvinden om u zo goed mogelijk op weg te helpen naar de activiteiten die u weer graag zou willen doen.

Vergoedingen

Let op: de vergoeding voor fysiotherapie na gewrichtsvervanging gaat niet gelijk uit uw basisverzekering. De eerste 20 behandelingen gaan uit uw aanvullende verzekering of betaalt u zelf en daarna wordt de vergoeding uit de basisverzekering gehaald.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met onze assistente Lianne Vos.

NEEM CONTACT OP >

Afspraak of meer weten?