specialismen

Fysiotherapie

Onze fysiotherapeuten helpen mensen herstellen van verschillende lichamelijke problemen om hun activiteiten, werk of hobby’s weer te kunnen hervatten zoals zij dat graag willen.

Dit kan door middel van verschillende behandelvormen. Wilt u uw werk of hobby’s weer oppakken?

NEEM CONTACT OP >

Onze fysiotherapeuten zijn: Alfred Feikens, Hermien Jansen, Marjan Bouma, Wouter Verschure.

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisme binnen de fysiotherapie die zich richt op het beter laten functioneren van de gewrichten.

Met name klachten aan de nek/schouders en rug en hoofdpijn behoren tot de specialiteit van de manueeltherapeut.

NEEM CONTACT OP >

Onze manueeltherapeut is Alfred Feikens

Kinder manuele therapie

Kinder manueletherapie is een therapie die zich richt op het behandelen van o.a. voorkeurshouding, afwijkende stand van het hoofd en/of afwijkende houding bij baby’s (vroeger KISS genoemd).

De kinder manueeltherapeut maakt gebruikt van rustige mobilisaties waardoor de bestaande klachten snel en effectief worden verholpen.

NEEM CONTACT OP >

Onze kinder manueeltherapeut is Alfred Feikens

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie is een officieel geregistreerde fysiotherapeutische specialisatie binnen de fysiotherapie.

Bekkenfysiotherapeuten behandelen mannen, vrouwen en kinderen met klachten die zich voordoen in en rond het bekkengebied.

Hiervoor werken wij samen met Pelvicum bekkenfysiotherapie.

Bel: 050-3610882 of NEEM CONTACT OP >

interessegebieden

Claudicatio intermittens (etalagebenen)

Heeft u moeite met het wandelen van langere afstanden? Neemt uw loopafstand steeds verder af? Dan heeft u mogelijk etalagebenen. En kunt u bij ons terecht voor een gespecialiseerde behandeling.

 Wat zijn etalagebenen?

Etalagebenen is de volksterm voor symptomatisch perifeer arterieel vaatlijden, ofwel claudicatio intermittens. Hierbij voeren de slagaders in uw benen te weinig zuurstof aan voor de spieren die u gebruikt bij het lopen. Dit komt omdat deze slagaderen vernauwd zijn. Een vernauwing ontstaat door slagaderverkalking.

De term etalagebenen is bedacht omdat patiënten zich een houding willen geven als zij noodgedwongen moeten rusten. Zij kijken dan bijvoorbeeld in de etalage van een winkel.

Claudicatio intermittens wordt door de artsen ingedeeld in vier stadia:

 • Stadium 1
  U heeft wel een vernauwing maar nog geen typische klachten van claudicatio intermittens (etalagebenen).
 • Stadium 2
  U heeft last van claudicatio intermittens (etalagebenen). Afhankelijk van de afstand die u nog kunt lopen, maken artsen een onderscheid tussen 2A en 2B. Bij een stadium 2A kunt u pijnvrij meer dan 100 meter lopen. Bij een stadium 2B treedt de pijn op voordat u 100 meter gelopen heeft. De meerderheid van de patiënten blijft in stadium twee.
 • Stadium 3
  U heeft ook in rust pijn in de benen en/of de voeten. De pijn vermindert wanneer men het been van het bed of stoel laat hangen. De toevoer van zuurstof en voedingsstoffen komt in het aangedane been ernstig in het gedrang.
 • Stadium 4
  Aan de aangedane voet ontstaan niet genezende wonden, necrose of gangreen. Er bestaat hierdoor gevaar voor amputatie.

De stadia 3 en 4 worden door de artsen kritieke ischemie genoemd. Bij kritieke ischemie wordt ook een lage bloeddruk in de benen gemeten (minder dan 50 mmHg ter hoogte van de enkels en/of 30 mmHg ter hoogte van de grote teen).

Waar komt de pijn in de benen vandaan?

De beenslagaders vervoeren zuurstofrijk bloed van het hart naar de benen. In de loop van de jaren kan slagaderverkalking (medische term: atherosclerose) vernauwingen of verstoppingen in de slagaders veroorzaken. Uiteindelijk kan er een flinke vernauwing ontstaan; een zogenaamde stenose. Op de plaats van de stenose kan minder bloed passeren. Door de beschadiging van het bloedvat en de trage stroomsnelheid van het bloed kunnen bij zo’n vernauwing gemakkelijk stolsels vormen. Zo’n stolsel kan een bloedvat uiteindelijk geheel afsluiten, dit heet een occlusie. Bij inspanning van de beenspieren (lopen, rennen, traplopen) neemt de vraag naar zuurstofrijk bloed toe. Heeft u vernauwingen in de slagaders? Dan komt er te weinig bloed met zuurstof bij de spieren. Er ontstaat een zuurstoftekort in de spieren. Het zuurstoftekort veroorzaakt de pijn in uw been. Met rust verdwijnt de pijn weer.

Atherosclerose:

 

Wat is de oorzaak?

Risicofactoren voor vernauwingen in de (been)slagaders zijn:

 • roken
 • hoge bloeddruk
 • diabetes mellitus (suikerziekte)
 • een verhoogd cholesterolgehalte in het bloed
 • overgewicht
 • weinig lichaamsgewicht

Bron: http://www.etalagebenen.nl/etalagebenen/wat-zijn-etalagebenen-/

De behandeling voor etalagebenen wordt direct uit uw basisverzekering vergoed.
Let op: dit kan invloed hebben op uw eigen risico!

Voor meer informatie: NEEM CONTACT OP >

Dry needling

Dry needling is een behandelmethode waarbij een ‘droge naald’ in een spier geprikt wordt om deze te laten ontspannen. Er wordt bij deze methode geen vloeistof ingespoten of onttrokken aan het lichaam, wat bij een injectienaald wel het geval is. Het naaldje dat gebruikt wordt is een dun acupunctuurnaaldje.

Behandeling

Tijdens een dry needling behandeling wordt een dun naaldje in een triggerpoint geprikt. Wanneer dit gebeurt dan spant de spier zich plotseling aan, dit kan wat gevoelig zijn. Daarna ontspant de spier zich. Het is de bedoeling dat hiermee de lokale verharding in de spier opgeheven wordt. Hoe langer de klachten bestaan, hoe groter de kans dat de triggerpoints niet tot één spier beperkt zijn gebleven. Het kan dus nodig zijn om meerdere triggerpoints in één behandeling aan te pakken.

Het inbrengen van de naald voelt u bijna niet. Wanneer het triggerpoint aangeprikt wordt, dan kan dit wel kort gevoelig zijn. Sommigen beschrijven dit als een krampgevoel of een elektrisch schokje.

Na het prikken is de verbetering van pijnklachten of beweeglijkheid meestal direct merkbaar. Wel kan er soms een wat beurs gevoel ontstaan na de behandeling. Daarbij past het advies om de spieren te rekken en in beweging te blijven. Hierdoor trekt het beurse gevoel over het algemeen snel weg.

Meestal zijn slechts enkele dry needling behandelingen nodig om de klachten te verhelpen. Het is op dat moment wel verstandig om door middel van de juiste oefeningen en adviezen te voorkomen dat de klachten weer terugkomen.

Bron: https://www.hierhebikpijn.nl/behandelmethoden/dryneedling

Wouter Verschure heeft zich in deze behandelmethode gespecialiseerd.

Voor meer informatie: NEEM CONTACT OP >

Behandeling bij artrose in knie of heup

Is er bij u artrose gediagnosticeerd en vindt u het nog geen tijd voor een nieuwe knie of heup? Dan kunt u bij ons terecht voor oefeningen en behandeling om de pijn iets te verlichten en de beperkingen in uw dagelijks leven minder te maken.

De therapie bestaat voornamelijk uit oefeningen, uitleg over de klachten en informatie hoe het beste om te gaan met de klachten die voortvloeien uit de artrose. Met als doel de operatie tot gewrichtsvervanging uit te stellen of zo goed mogelijk in te gaan.

Wist u dat de vergoeding voor deze therapie direct uit de basisverzekering gaat?
Let op deze behandelingen hebben wel invloed op uw eigen risico.

Voor vragen kunt u contact opnemen met onze assistente Lianne Vos.

NEEM CONTACT OP >

Revalidatie na gewrichtsvervanging

Heeft de therapie bij uw artrose niet het gewenste resultaat?
Heeft u besloten heeft om voor een operatie te gaan?

Dan kunt u voor therapie na de operatie ook bij ons terecht.

Na een operatie van een nieuwe knie, heup of schouder is vaak langdurige fysiotherapie nodig. Deze therapie zal voornamelijk bestaan uit het hervatten van uw activiteiten. Hiervoor zult advies en informatie krijgen en zal er veel oefentherapie plaatsvinden om u zo goed mogelijk op weg te helpen naar de activiteiten die u weer graag zou willen doen.

Vergoedingen

Let op: de vergoeding voor fysiotherapie na gewrichtsvervanging gaat niet gelijk uit uw basisverzekering. De eerste 20 behandelingen gaan uit uw aanvullende verzekering of betaalt u zelf en daarna wordt de vergoeding uit de basisverzekering gehaald.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met onze assistente Lianne Vos.

NEEM CONTACT OP >

Afspraak of meer weten?